Home >> Opleidingbrowse
Zoek en vind uw onderwijsaanbieder bij u in de buurt of in een bepaalde regio
Informatie over Bedrijfseconomie HBO

Als bedrijfseconoom ben je bezig met de geldstromen binnen een bedrijf of organisatie. Je kent de financiële gegevens, en vooral wat ze betekenen. Gaat het om winst of verlies? Moet je gaan investeren of bezuinigen? Kun je risico's nemen?

Arbeidsmarkt bedrijfseconomen

Consultant, inkoopmanager of accountmanager: met een studie bedrijfseconomie maak je je op voor een economische functie binnen het bedrijfsleven. De werkloosheid in dit soort banen is gemiddeld. Mocht je ook commerciële economie, facility management of toerisme overwegen: in die sectoren vinden minder mensen een baan. Ook voor de komende jaren zijn de vooruitzichten voor bedrijfseconomen redelijk. De meeste afgestudeerden werken binnen anderhalf jaar wel fulltime en op hbo-niveau. Het salaris zit wat boven het hbo-gemiddelde.

De opleiding

Je krijgt een breed studieprogramma aangeboden, met vakken als economie, management, marketing, bedrijfskunde en belastingrecht. De brede propedeuse met een gezamenlijk programma voor de economie-opleidingen of samen met accountancy maakt overstappen zonder tijdsverlies goed mogelijk. In de hoofdfase ga je je meer specialiseren in een bepaalde richting, zoals verzekeringen, belastingen, logistiek of management. Aan de Hogeschool van Amsterdam is er de unieke specialisatie in commerciële sporteconomie. Bij alle opleidingen ga je in het derde jaar een half jaar op stage en ook je afstudeeropdracht doe je vaak extern.