Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

R.K. BASISSCHOOL DE BIJENKORF

Adres

Aalberseplein 6

PC/Plaats

2805 EG GOUDA

Telefoon

0182-516675

Email

directie.bijenkorf@degroeiling.nl

Website

www.bijenkorf.info

Facebook

Bezoek onze Facebook Pagina

De Bijenkorf is een middelgrote basisschool van ongeveer 320 leerlingen. De Bijenkorf valt onder het bevoegd gezag van stichting De Groeiling. Een stichting voor katholiek en interconfessioneel onderwijs.

Ieder kind doet ertoe, ieder kind wil leren en kan zich op zijn eigen manier ontwikkelen.

Kinderen leren als ze zich veilig voelen, zichzelf mogen en kunnen zijn en met plezier naar school gaan. Dit betekent, dat we een school zijn waar leerlingen, leerkrachten en ouders elkaar respecteren. En waar leerlingen opgroeien tot zelfstandige en zelfbewuste mensen die een actieve en sociale rol vervullen binnen de gemeenschap van de school.

Ieder kind leert effectief door doelgericht onderwijs. Kinderen leren ook door te ervaren en zelf te ontdekken. Leren vraagt een hoge betrokkenheid van en samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en ouders. Ieder neemt hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.

Plezier – Doelgericht – Ervaren – Betrokkenheid – Verantwoordelijk

Onze algemene visie en kernwaarden maken we specifiek naar de onderdelen: onderwijs, pedagogisch klimaat, het team, de ouders en de RK identiteit. Een nadere uitwerking hiervan kunt u vinden in onze schoolgids. Voor ouders en verzorgers die voor hun kind(eren) een school zoeken is de schoolgids een hulpmiddel om tot een juiste keuze te komen. De ouders ontvangen jaarlijks actuele informatie in de vorm van een jaargids en een jaarkalender. Alle documenten kunt u op de website vinden.

Kaart