Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

PRAKTIJKSCHOOL WESTFRIESLAND

Adres

A.M.G. Schmidtweg 1

PC/Plaats

1613 MA GROOTEBROEK

Telefoon

0228-510350

Email

administratie.grootebroek@praktijkschoolwf.nl

Website

www.praktijkschoolstedebroec.nl

De Praktijkschool Westfriesland kent een bijzonder neutraal karakter en valt bestuurlijk onder de Stichting Trigoon. De leeftijd van de leerlingen varieert van 12 t/m 18 jaar. De school is gehuisvest op twee locaties: in Hoorn en in Stede Broec.

Onze school is een praktijkschool en biedt eindonderwijs. Dit betekent dat de school probeert de leerlingen voor te bereiden op een overgang van school naar werk en naar zelfstandig maatschappelijk functioneren.

De leerling en zijn/haar toekomst staat centraal. Het onderwijs wordt gestuurd door zijn/haar ontwikkelingsvraag. Op basis van die vraag en de mogelijkheden van de leerling arrangeert het team, samen met de leerling, ouders/verzorgers en instanties rondom de school, afgestemde leer- en ontwikkelingstrajecten.

Leren gebeurt het best in een levensechte omgeving, afgestemd op de leefwereld van jonge mensen met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We leren hen algemene competenties gericht op zelfstandig functioneren in de maatschappij en specifieke competenties gericht op deelname aan het arbeidsproces.

Kaart
Video Praktijkschool Westfriesland
https://img.youtube.com/vi/1OP-T8Mc55A/0.jpg