Home >> Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

HET KWADRANT, SCHOOL VOOR PRAKTIJKONDERWIJS

Adres

Oberonstraat 2

PC/Plaats

4624 VM BERGEN OP ZOOM

Telefoon

0164-210199

Email

hetkwadrant@lpsnet.nl

Website

kwadrant.mwp.nl

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs in Bergen op Zoom, is voorgezet onderwijs voor moeilijk lerende jongeren. Onze leerlingen hebben een beschikking van het samenwerkingsverband 10 Brabantse Wal. De school maakt deel uit van het samenwerkingsverband VO Bergen op Zoom.

Duidelijkheid en structuur, daar draait het om in Praktijkonderwijs. Het doel is basisvaardigheden voor hun persoonlijke leven en de werksituatie te ontwikkelen. Ook leren ze het zinvol besteden van vrije tijd tijdens vrijetijdsproject YourTime en veel sportactiviteiten.

Onze leerlingen hebben vaak extra ondersteuning bij het leren en of bij hun gedrag nodig. Dat kan betekenen het volgen van het eigen tempo, aangepaste leerstof, roosters of speciale begeleiding. Bovendien staan tijdens de hele schoolloopbaan sociale vaardigheden en de arbeidshouding centraal.

Omdat voor de meeste leerlingen onze school eindonderwijs is, ligt de nadruk op en coaching naar arbeid door stage. De leerlingen stromen uit naar het vrije bedrijf of begeleid werken. Soms stromen leerlingen uit naar een vervolgopleiding zoals een MBO opleiding niveau 1.

Het Kwadrant is aangesloten bij de Lowys Porquinstichting. Deze stichting stelt zichzelf de bevordering van het Rooms-katholiek en Protestants Christelijk onderwijs in de regio West-Brabant en Tholen ten doel.

Kaart